Over 9.5

Spumante (Mousserende wijn) – Brut  ( Astoria 9.5 Cold wine) 

PRODUCTIEGEBIED: De heuvels van het “Astoria” landgoed. Wijngaarden: noord-zuid en oost-west ligging met ongeveer 4.000/4.500 druivenstokken per hectare met een gemiddelde leeftijd van 8/12 jaar. Gemiddelde opbrengst: 1,5 kg. per druivenstok is 6.000/7.000 kg. per hectare. Druivensoort: Aromatische variëteit typisch voor de Treviso regio. Snoeiwijze: Sylvoz.

TECHNOLOGIE: De druiven worden een paar dagen voordat ze geheel rijp zijn geplukt. Hierdoor hebben ze een lager suikergehalte, hogere zuren en een fruitiger bouquet. De druiven ondergaan een traditionele vinificatie met lichte persing en gedeeltelijk koude inweking. De eerste gisting vindt plaats bij een temperatuur van 10/12°C, waarbij gebruikt gemaakt wordt van autochtone gistsoorten. Zo ontstaat een zeer aromatisch en intens bouquet. Terwijl de most volledig aan het gisten is, wordt deze in de autoclaaf gedaan om mousserend te worden; er ontstaat dus een mousserende wijn die maar één vergisting heeft gehad bij lage temperaturen gedurende 35/40 dagen. De fermentatie bij lage temperaturen bevordert structuur en inhoud om het lage alcoholpercentage te compenseren en het verkrijgen van een perfect harmonieuze smaak. Aan het eind van het proces van de bubbelvorming blijft de wijn gedurende een maand in contact met de fijne lie’s om de organoleptische karakteristieken te verrijken en te complementeren. Voordat de wijn wordt gebotteld wordt nog een klein percentage most toegevoegd om de smaak en het bouquet te vervolmaken en een perfecte balans te verkrijgen tussen smaak en bouquet. **De most wordt bewaard op 0°C en gebruikt om meerdere malen per jaar mousserende wijn te maken.

WIJNOMSCHRIJVING: Perlage: zeer fijn en continue. Kleur: licht strogeel met groene hints. Geur: etherisch, delikaat, zeer eigen karakter door de synergy van de gebruikte druivenrassen en de gistaroma’s, onderscheidend Smaak: vol, harmonieus en droog.

CHEMISCHE SAMENSTELLING: Alcoholpercentage, % vol. 9.00 – 10.00 Suikergehalte, g/l 13.50 – 14.50 Zurengehalte, g/l 5.50 – 6.50

SERVEERTEMPERATUUR: 2 - 3°C, geserveerd in een wijnkoeler met ijs.

BEWAREN: Bewaar de wijn op een droge, koele en donkere plaats. Vermijd licht en hogere temperaturen.

AANBEVOLEN WIJNKAARTVERMELDING: 9.5 Cold Wine - Astoria 

 

Spumante (Mousserende wijn) – Extra Dry (Astoria 9.5 Cold wine Pink) 

PRODUCTIEGEBIED: De heuvels van het “Astoria” landgoed. Wijngaarden: noord-zuid en oost-west ligging met ongeveer 4.000/4.500 druivenstokken per hectare met een gemiddelde leeftijd van 8/12 jaar. Gemiddelde opbrengst: 2,5/3 kg. per druivenstok is 10.000/12.000 kg. per hectare. Druivensoort: Aromatische variëteiten uit de Treviso regio. Snoeiwijze: Sylvoz.

TECHNOLOGIE: De druiven worden een paar dagen voordat ze geheel rijp zijn geoogst om het suikergehalte lager, de zuren hoger en het bouquet fruitiger te houden. Een traditionele vinificatie met lichte persing en gedeeltelijk koude inweking volgt hierna. De eerste gisting vindt plaats met autochtone gistsoorten bij een temperatuur van 10/12°C, om zo een zeer aromatisch en intens bouquet te verkrijgen. Geheel gistend wordt de most, met toevoeging van een klein gedeelte wijn gemaakt van rode druiven in de autoclaaf gedaan om mousserend te worden, om zo de gezochte kleur en aroma’s te verkrijgen. De mousserende wijn heeft dus maar één vergisting heeft gehad bij lage temperaturen gedurende 35/40 dagen. De fermentatie bij lage temperaturen bevordert structuur en inhoud om het lage alcoholpercentage te compenseren en het verkrijgen van een perfect harmonieuze smaak. Aan het eind van het proces van de bubbelvorming blijft de wijn gedurende 20/30 dagen in contact met de fijne lie’s om de organoleptische karakteristieken te verrijken en te complementeren. Voordat de wijn wordt gebotteld wordt nog een klein percentage most toegevoegd om de smaak en het bouquet te vervolmaken en een perfecte balans te verkrijgen tussen smaak en bouquet. **De most wordt bewaard op 0°C en gebruikt om meerdere malen per jaar mousserende wijn te maken.

WIJNOMSCHRIJVING: Perlage: zeer fijn en continue. Kleur: zacht roze. Geur: etherisch, delikaat, zeer eigen karakter door de synergy van de gebruikte druivenrassen en de gistaroma’s Smaak: vol, harmonieus en delicaat.

CHEMISCHE SAMENSTELLING: Alcoholpercentage, % vol. 9.00 – 10.00 Suikergehalte, g/l 16.00 – 17.00 Zurengehalte, g/l 5.50 – 6.50

SERVEERTEMPERATUUR: 2 - 3°C, geserveerd in een wijnkoeler met ijs.

BEWAREN: Bewaar de wijn op een droge, koele en donkere plaats. Vermijd licht en hogere temperaturen.

AANBEVOLEN WIJNKAARTVERMELDING: 9.5 Cold Wine Pink - Astoria

 

Mousserend druivensap ( 9.5 Zerotondo)

PRODUCTIEGEBIED: Druivensoort: Organisch verbouwde witte druiven. Snoeiwijze: Guyot.

TECHNOLOGIE: De most, verkregen na een zachte persing en korte koude maceratie, wordt in speciale koeltanks opgeslagen, teneinde enige alcoholische gisting te voorkomen. Natuurlijk verkregen koolzuur wordt voor het bottelen toegevoegd.

WIJNOMSCHRIJVING: Perlage: fijn, met veel, aanhoudende belletjes. Kleur: strogeel met gouden schittering. Smaak: Zeer aromatisch, delicaat zoet, goed in balans.

CHEMISCHE SAMENSTELLING: Alcoholpercentage, % vol. 0 Suikergehalte, g/l 130.00 Zurengehalte, g/l 7.00

SERVEERTEMPERATUUR: Koel serveren op een temperatuur van 2 - 4°C, na opening gelijk serveren in grote glazen. Door het hoge gehalte mineralen, is het de perfecte drank voor alledag, aangenaam verfrissend en dorstlessend. Uitstekend geschikt om te mixen, lekker in fruitcocktails, perfect in een “spritz”met laag alcoholgehalte.

BEWAREN: Bewaar de wijn op een droge, koele en donkere plaats. Vermijd licht en hogere temperaturen. 2 jaar houdbaar.

AANBEVOLEN WIJNKAARTVERMELDING: 9.5 Alcoholvrij “Zerotondo” mousserend druivensapAstoria 

 

© 2018 - 2020 B-BOTTLE | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel